جرم خیانت در امانت

جرم خیانت در امانت چه زمانی واقع می شود ؟

جرم خیانت در امانت – وکیل در مشهد
جرم خیانت در امانت – وکیل در مشهد

زمانی جرم خیانت در امانت به وقوع می پیوندد که مالک واقعی او مال را درخواست می کند و شخص امین ( کسی که مال به او سپرده شده است ) با سوء نیت و قصد برنگرداندن و به مالک ضرر رساندن از پس دادن مال خودداری کند.حال فرقی نمی کند میان اینکه مال وجود داشته باشد یا قبلا تلف یا به مصرف رسیده باشد ، جرم انجام شده است.

بنابراین:این عدم برنگرداندن باید حتما با قصد و سوء نیت باشد که جرم محقق شود یعنی اگر در هنگام پس دادن شما بدون قصد و نیت از مال خودداری کنید یا توان پس دادن آن را نداشته باشید جرمی انجام نشده است .

جرم خیانت در امانت چیست ؟

جرمی است که برای اینکه به وجود بیاید مال توسط مالک قانونی آن به فرد دیگری سپرده می شود . مال هر شئ ای و فرد هر کسی به جزء مالک واقعی آن می تواند باشد.اگر فردی که مال به او سپرده شده است از برگرداندن آن هنگامی که مالک درخواست مطالبه او را دارد خودداری کند یا مال را در جای دیگر صرف کرده باشد غیر از آن چیزی که مالک برای آن تعیین کرده است ،خیانت در امانت گفته می شود.

مالک واقعی یعنی کسی که :

مال را به طور صحیح و درست نه به وسیله سرقت یا هر شیوه غیر قانونی و غیر مشروع دیگری به دست آورده باشد . بنابراین اگر سارقی مالی را به طور امانت نزد شما آورده باشد و درخواست نگهداری آن را از شما داشت و شما مال را به پلیس یا دولت تحویل دهید جرمی انجام نداده اید و مرتکب محسوب نمی شوید.

نکته :سوء نیت و انگیزه دو موضوع متفاوت و جداگانه است سوء نیت یعنی قصد ارتکاب عملی را داشته باشد در صورتی که انگیزه یک هدف پنهان است که فرد در انجام کاری دارد.

عدم پس دادن باید از روی قصد و با سوء نیت همراه باشد که به مالک ضرر برساند اما اگر بدون قصد و سوء نیت باشد و ضرری به مالک نرساند به فرد حسادت ورزد ( انگیزه ) اهمیتی در وقوع جرم ندارد.

شکایت خیانت در امانت باید در چه مرجعی صورت بگیرد؟

در محلی جرم خیانت در امانت تحقق می یابد که مالک مال به امانت گذاشته را درخواست می کند و فرد امین از پس دادن آن خودداری می کند. در واقع قبل از اینکه شکایت ثبت شود باید اظهارنامه ای برای مطالبه مال به فرد امین فرستاده شود و مرجع صالح به رسیدگی جایی است که شخص مال مورد امانت نزد اوست و اظهارنامه به آنجا فرستاده می شود و ملاک عمل قرار داده و پرونده به دادسرای عمومی آن محل برگردانده می شود.

شکایت خیانت در امانت را چگونه ثبت کنیم ؟

در مرحله اول همه جرائم در محلی که جرم واقع شده است یا دادسرا ثبت می شود. دادسرا با در نظر گرفتن دلائلی که از سمت شاکی مطرح می شود مانند شهادت شهود ، رسید دریافت مال و اظهارنامه ای که پاسخ  نداده است به تحقیقات ادامه می دهد .

در آخر یا جرم را انجام شده می داند و پرونده را با کیفرخواست به دادگاه کیفری می فرستد و یا جرمی انجام نشده است و قرار منع تعقیب صادر می کند و شکایت را رد می کند. هنگامی که پرونده به دادگاه کیفری فرستاده می شود قاضی تصمیم می گیرد ولی ارسال پرونده به دادگاه به منظور صادر کردن رای محکومیت نخواهد بود امکان برائت همچنان وجود دارد.

دادگاه کیفری یا دادسرا چه فرقی می کند ؟

دادسرا وظیفه جمع آوری اطلاعات و تحقیقات را برعهده دارد و دادگاه کیفری با توجه به دلائلی که دارد رسیدگی می کند و حکم صادر می کند.

جرم خیانت در امانت از نظر قانونی چه مجازاتی دارد ؟

اگر موضوع جرم خیانت در امانت هر مالی به غیر از سفید امضا و سفید مهر باشد مجازات آن نسبت به شخص مرتکب از شش ماه تا سه سال  حبس محکوم می شود.

 

 

عدالت گستر

برای مشاوره با شماره های زیر تماس بگیر :

۰۹۱۵۴۴۲۶۰۰۴
۰۹۱۵۴۲۲۹۷۱۴
۰۹۱۵۴۵۶۹۲۱۹
۰۵۱۳۸۳۳۰۸۰۳
۰۵۱۳۸۳۳۰۸۰۴

تـــــهــــران

۰۹۱۹۰۸۰۱۶۷۹

  ۰۹۱۹۶۱۲۸۷۲۵

  ۰۹۹۲۸۶۰۸۲۵۰

یک تیم حرفه ای شماست .

 

وکیل در مشهد

دکمه بازگشت به بالا