وکیل و مشاور حقوقی

وکیل کیست؟

وکیل مترادف کلمه نماینده کسی است که از طرف شخص دیگری حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود. قراردادی که به موجب آن موکل این اختیارات را به وکیل واگذار می نماید، قرارداد وکالت نامیده می شود.

وکلا به مراجعان خود مشاوره حقوقی می‌‌‌‌‌دهند و به عنوان نماینده آن‌‌‌‌‌ها در دادگاه و مراجع قضایی شرکت می‌‌‌‌‌کنند تا طبق قانون از حقوق موکل خود دفاع کنند. وکلا تحت عناوین متفاوتی فعالیت می‌کنند که در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی می‌کنیم.

وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.

وکیل

وکالت از نگاه قانون

وکالت از نظر لغوی به معنای تفویض و واگذار نمودن است و در اصطلاح حقوقی طبق ماده ۶۵۶ قانون مدنی وکالت چنین تعریف شده است. وکالت عقدی است که به‌موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می‌دهد. با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل در برابر یکدیگر دارای حق و تکلیف می‌شوند و روابط حقوقی وظایف و مسئولیت‌های متقابلی میان آنها شکل می‌گیرد.

 اختیارات وکیل

حدود اختیارات وکیل را در قرارداد وکالت مشخص می نماید. اگر وکیل خارج از اختیارات مندرج در قرارداد وکالت اقدام کند. اقدام وی فضولی محسوب می شود. یعنی اگر موکل اقدام وکیلش را تأیید نکند، این اقدام وی اعتباری ندارد و شخصاً مسئول این اقدام خود می باشد و به موکل ارتباطی ندارد.

انواع وکالت

 وکیل انتخابی

زمانی که شخص، وکیل خود را انتخاب و با انعقاد قرارداد وکالت از او می‌خواهد وکالت او را برای دفاع از حقش در مراجع قضایی برعهده بگیرد،این نوع از تعیین وکیل دادگستری، رایج ترین و بهترین نوع اخذ وکیل می باشد، چرا که موکل آزاد است تا هر وکیل دادگستری که از نظر وی شایسته تر است، وکالت وی را بر عهده بگیرد. وکیل انتخابی می‌گویند.

 وکیل تسخیری

در زمانی که دعوایی کیفری جریان داشته و علیرغم ضروری بودن حضور وکیل در دادرسی و محاکمات به دلیل امتناع متهم از اخذ وکیل و یا نداشتن بضاعت مالی برای این کار وکیلی برای دفاع از متهم وارد پرونده نشده‌ است که در این صورت به تشخیص دادگاه، از بین وکلای دادگستری وکیل رایگان برای او گرفته می‌شود. به وکیلی که به این ترتیب وارد پرونده می‌گردد، به این نوع از وکیل دادگستری، وکیل تسخیری می‌گویند.

 وکیل معاضدتی

در مواقعی که اشخاص برای دفاع از حقوق خود در دعاوی حقوقی نیاز به وکالت داشته باشند ولی بنا به دلایلی امکان گرفتن وکیل نداشته باشند، با تشخیص عسر و حرج موکل از طرف دادگاه یا تشخیص کمیسیون معاضدت کانون وکلا، در این موارد وکیلی به صورت رایگان دفاع از حقوق شخص معسر را بر عهده می‌گیرد. این نوع وکیل دادگستری، وکیل معاضدتی می‌نامند.

 وکیل اتفاقی

اگر شخصی که تحصیل کرده رشته حقوق و وکالت باشد اما شغل او وکالت نباشد. و بخواهد به صورت اتفاقی برای حل مشکلات حقوقی که برای بستگان نزدیک وی در مراجع قضایی پیش آمده است وکالت امور قضایی آن ها را به عهده بگیرد، خارج از چرخه و آزمون‌های سخت کانون وکلای دادگستری از این کانون برای همان مورد خاص پروانه وکالت موردی بگیرد با طی مراحل قانونی و پرداخت هزینه مربوطه می‌تواند به این امر اقدام کند. به شخصی که با این روش وکالت موردی برای دفاع از حقوق بستگانش گرفته‌است وکیل اتفاقی گفته می شود.

وکیل سازمانی

طبق قانون حمایت قضایی از کارکنان دولت و نیرو های مسلح، چنانچه کارکنان دولتی (کشوری و لشکری) در امر خدمتی خود دچار مشکل حقوقی شوند، سازمان می تواند کارشناسان حقوقی خود را به منظور دفاع از حقوق کارکنان خود، به عنوان وکیل دادگستری به مراجع قضایی معرفی نماید. به این دسته از وکیل دادگستری، وکیل سازمانی گفته می شود.

وکیل قوه قضاییه

اشخاصی که در اجرای ماده ۱۸۷ قانون برنامه پنج ساله سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور از مرکزی بنام مرکز امور مشاوران حقوقی و کارشناسان قوه قضائیه پروانه وکالت دریافت می کنند را وکیل قوه قضائیه (و یا وکیل ماده ۱۸۷) گویند.

وکیل کارآموز (ترکارآموز وکالت)

افرادی که در امتحانات ورودی کانون وکلای دادگستری پذیرفته شده باشند باید مدتی را نزد وکیل دادگستری با سابقه به صورت کارآموزی بگذرانند. این اشخاص می توانند در دوران کارآموزی زیر نظر وکیل دادگستری سرپرست، در مسائلی که خیلی پیچیده و سنگین نباشد به امر وکالت نیز بپردازند. به این دسته از وکیل دادگستری که در دوران کارآموزی خود همزمان کار وکالت را نیز انجام می دهند، اصطلاحا کارآموز وکالت و یا وکیل کارآموز می نامند.

وظایف یک وکیل چیست؟

باید غبطه موکل خود را حفظ کند. یعنی در اجرای مورد وکالت باید آنچه که عرفاً، قانوناً و عقلاً نیاز است را رعایت کند. یعنی اگر به وکیل اختیار تام می دهیم باز هم متعهد به حدود قانونی، عرفی و اخلاقی می باشد.

وکیل مطابق قانون باید حساب دوره وکالت خود را به موکل ارائه نماید. یعنی باید تمام اقداماتی را که از طرف موکل خود انجام داده به موکل گزارش دهد. اگر پولی را دریافت نموده و یا تعهدی داده است جزء این اقدامات برای موکل محسوب می شود و وی امین موکل است یعنی برای مثال اگر مالی را که از طرف موکل دریافت نموده است به موکل تسلیم نماید و و اگر این مال را به نفع خود تصرف نماید مرتکب جرم خیانت در امانت شده است.

تمامی وکلا به‌طور کلی یک سری وظایف اصلی و مهم را به عهده می‌گیرند

  •  مشاوره به مراجعان در خصوص مشکل پیش‌ آمده حقوقی و کیفری
  •  تهیه پیش‌نویس‌ و قرارداد برای درج در پرونده و پیشبرد امور حقوقی و قضایی قید شده موکل خود.
  •  حضور در دادگاه به‌عنوان نماینده موکل خود و دفاع از آنها.
  • شرکت در جلسات و مذاکره‌ها به منظور کشف اطلاعات بیشتر، بررسی بیشتر پرونده و یا ارائه توضیحات یا دلایل و مدارک به ذی‌نفعان.
  • جمع آوری و نگهداری از مستندات و مدارک مربوط به پرونده برای ارائه به دادگاه جهت دفاع از موکل خود.
  •  ارائه مدارک و شواهد به دادگاه و دفاع از موکل.
  •  تحلیل نتیجه موارد با استفاده از دانش رویه‌‌‌‌‌های قضایی.

حق الزحمه وکیل

اگر برای پرداخت حق الزحمه ، بین طرفین قرارداد وکالت توافق شده باشد، ملاک قراداد حق الزحمه می باشد و اگر قراردادی بین طرفین نباشد مطابق قانون موکل باید حق الزحمه را پرداخت نماید.حق الزحمه در این مورد مطابق شرایط عرف بسته به نوع کاری که انجام داده و مدت زمانی که برای کار صرف نموده محاسبه می شود.

برای پرداخت حق الزحمه در صورتی که بین طرفین قراردادی وجود داشته باشد ملاک ، قرارداد حق الزحمه می باشد و اگر قراردادی نباشد حق الزحمه مطابق تعرفه قانونی که از طرف قوه قضاییه تصویب شده است می باشد و موکل باید حق الزحمه را بر مبنای آن پرداخت نماید.

در موسسه حقوقی داوری عدالت گستر ارزیابی و بررسی پرونده را فراهم آورده ایم که شما بتوانید قبل از انتخاب وکیل و عقد قرارداد وکالت  و شروع فرآیند وکالت در محاکم دادگستری، پرونده های قضایی خود را اعم از حقوقی، کیفری و خانواده، برای وکلای ما ارسال نمایید تا آنها پس از مطالعه آن و بررسی جوانب موضوع، هزینه، زمان، شرایط، فرآیند رسیدگی و میزان درصد موفقیت را به شما اعلام نمایند تا با دید بازتری تصمیم گیری نمایید.

مشاور حقوقی کیست؟

مشاور حقوقی با دانش و تسلطی که بر قوانین و اصول حقوقی دارد می‌تواند به ادارات سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی در زمینه‌های حقوقی مشاوره و کمک کند. مدیران شرکت‌ها با توجه به وظایف و مسئولیت‌هایی که دارند با کمک مشاور می‌توانند تصمیمات درست‌تر و منطقی‌تری بگیرند زیرا که در بسیاری از تصمیم‌هایی که مدیران اجرایی اتخاذ می‌کنند. اگر از قوانین حقوقی حاکم بر آن خبر نداشته باشند. ممکن است متحمل ضررهای جبران ناپذیری مادی و معنوی شوند.

مشاور حقوقی

وظایف مشاور حقوقی

امور مربوط به دعاوی

شرکت‌ها و سازمان‌ها در طول دوره‌ فعالیت خود ممکن است درگیر دعاوی گوناگونی شوند که در این دعاوی یا نقش خواهان طرح‌کننده‌ دعوا را دارند یا نقش خوانده کسی که دعوایی علیه او طرح شده است. گاهی اوقات شرکت‌ها به‌جای اینکه برای این دعاوی به عقد قرارداد با وکیل دادگستری مبادرت کنند.

از مشاورین حقوقی خود بهره می‌برند تا یا لوایح موردنیاز را تهیه و تدوین کنند یا در صورت داشتن پروانه‌ی وکالت، خود به‌عنوان وکیل شرکت وارد عمل شوند.

 امور مربوط به قراردادها

در خصوص قراردادهایی که شرکت یا سازمان مربوطه با آن سر و کار دارد، مشاور حقوقی بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و نکات مهم را بیان می‌کند؛ همچنین گاهی اوقات این مشاور وظیفه‌ تهیه‌ پیش‌نویس‌های قراردادی را بر عهده دارد. برخی اوقات در بعضی شرکت‌ها نیز قراردادها صرفا با تأیید و امضای مشاور حقوقی به توافق نهایی می‌رسد.

 ارائه پیش‌نویس و تنظیم قرارداد

مشاور حقوقی باید تمام خسارات و مسئولیت‌ها و اختیارات فسخ و ضمانت‌ها و شروط عقد را در قرارداد پیش‌بینی کند. و همچنین هر مورد حقوقی مربوط به کارفرما اعم از چک‌ها و سفته‌ها را نیز مدیریت کند و نباید اجازه دهد در عقد قراردادی از سوی کارفرمای خود ابهام وجود داشته باشد یا قوانین حاکم بر کشور نادیده گرفته شود زیرا نادیده گرفتن این قوانین به علت مقدم بودن بر هر قراردادی موجب بطلان آن­ها خواهد شد.

همچنین نگارش و ارائه پیش‌نویس‌ نامه‌های حقوقی در مورد انواع فعالیت‌ها و قراردادهای تجاری و .. از وظایف مشاور حقوقی است. آن ها همچنین می‌توانند نامه‌ها را به افراد مربوطه ارسال کنند. توافق‌نامه‌هایی که بین افراد و شرکت‌ها رد و بدل می‌شود توسط مشاور بررسی می‌گردد تا بهترین نتیجه و منفعت را برای سازمان و مشتری‌ها به دنبال داشته باشد.

تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

اولین تفاوت وکیل با مشاور حقوقی در این است. که فارغ‌التحصیلان رشته‌ حقوق در تمامی مقاطع می‌توانند در شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی به‌عنوان مشاور حقوقی به فعالیت بپردازند برخلاف وکالت که نیاز به گذراندن آزمون وکالت و قبولی در آن دارد که در نتیجه به اخذ پروانه وکالت می‌انجامد.

مشاور حقوقی در صورت داشتن پروانه می‌تواند به‌عنوان وکیل شرکت در دعاوی حضور داشته باشد.

یکی از تفاوت‌های وکیل با مشاور حقوقی این است که دارندگان پروانه‌ وکالت قضاوت و سردفتری نمی‌توانند به استخدام رسمی سازمان یا شرکتی در‌آیند و در این صورت لازم است پروانه‌ خود را نزد مرجع مربوط موقتا تودیع کنند، این در حالی است که چنین الزامی برای مشاور حقوقی وجود ندارد و او می‌تواند ضمن فعالیت در نقش مشاور، در صورت امکان به‌عنوان یکی از مشاغل گفته‌شده نیز فعالیت کند.

در حال حاضر به افرادی که دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر از آن می‌باشند. و مشاوره می‌دهند مشاور حقوقی می‌گویند لذا نیاز به مجوزی نخواهند داشت و با مشاوران قوه قضائیه متفاوت هستند زیرا برای مشاوره قوه قضائیه نیاز به آزمون جداگانه است.

وکیل متخصص در چه رشته هایی وجود دارد

به طور عمومی می توان گفت در زمینه های زیر وکیل متخصص داریم

  • وکیل متخصص املاک و اراضی
  • نفت گاز و پتروشیمی
  • بازرگانی داخل و بین المللی
  • حقوق بانکی
  • حقوق بیمه
  • حقوق بازار بورس
  • حقوق ورزشی
  • فن آوری اطلاعات
  • استارت آپ ها
  • حمل و نقل داخلی و بین المللی
  • حقوق کیفری

مؤسسه حقوقی

مؤسسه حقوقی یک شخصیت حقوقی است که به موجب قانون ثبت شرکتها تأسیس و ثبت گردیده است. و موضوع فعالیت مؤسسه حقوقی ارائه خدمات حقوقی می باشد.

مؤسسه حقوقی یک واحد اقتصادی انتفاعی است فی الواقع مؤسسه حقوقی یک شرکت است که به ارائه خدمات حقوقی به مشتریان خود می پردازد.

تفاوت خدمات مؤسسه حقوقی از وکلای فردی

یک مؤسسه حقوقی واقعی به دنبال ایجاد یک برند حقوقی از طریق تمایز در کمیت و کیفیت خدمات خود می باشد. لذا یک مؤسسه حقوقی دارای برنامه شفاف و همچنین فرایندهای مشخص و قابل کنترل و ارزیابی برای انجام خدمات خود می باشد.

یک مؤسسه حقوقی عموماً وکلای متخصص در رشته های مختلف را در اختیار دارد  و حسب مورد از متخصصین در هر رشته استفاده می کند.

از آنجا که کار به صورت سازمانی است. از خصوصیات خدمات این مؤسسات هزینه بسیار کمتر از وکلای فردی، خدمات با کیفیت بسیار بالاتر و مهمتر از همه شفافیت در روابط بین وکیل و موکل می باشد.

مؤسسه حقوقی همیشه در کنار شما است. و وکلای مختلف در هر زمان که شما بخواهید پاسخگوی شما هستند. شما می توانید برای همیشه یک مؤسسه حقوقی را در کنار خود داشته باشید و باز خدمات متنوع آن استفاده ببرید.

بهترین وکلای پایک دادگستری

مشاوره حقوقی شبانه روزی ارائه شده توسط بهترین کارشناسان مؤسسه حقوقی مشهد
مدافع در زمینه های گوناگونی از ابتدا تا انتها به شما ارائه می شود.

موکل های ما مهمترین سرمایه ما هستند میزان رضایتمندی آنها و معرفی ما به دیگران خود بهترین تبلیغ است.

عدالت گستر

برای مشاوره با شماره های زیر تماس بگیر :

۰۹۱۵۴۴۲۶۰۰۴
۰۹۱۵۴۲۲۹۷۱۴
۰۹۱۵۴۵۶۹۲۱۹
۰۵۱۳۶۰۷۵۹۰۰
۰۵۱۳۶۰۶۵۷۶۸

تـــــهــــران

۰۹۱۹۰۸۰۱۶۷۹

  ۰۹۱۹۶۱۲۸۷۲۵

  ۰۹۹۲۸۶۰۸۲۵۰

یک تیم حرفه ای شماست .

دکمه بازگشت به بالا